Producenci

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Masło orzechowe - jeść czy nie? Oto jest pytanie.

0

Odpowiedź na pytanie zadane w tytule jest oczywista. Ale pod pewnym warunkiem: jeśli wiemy z jakich orzechów to masło jest zrobione i czego po nim oczekujemy. W skrócie: orzechy arachidowe to właściwie bardziej fasola niż orzechy. Zatem: jeśli chcemy białka po treningu to tak. Zatem: jeśli potrzebujemy energii przy wysiłku to tak. Reszta to już praca nad kilkoma zbędnymi kilogramami więcej. Inaczej sprawa wygląda z masłem z orzechów laskowych, włoskich, nerkowca czy migdałów. Tu poza białkiem czy energią dostajemy aminokwasy egzogenne, omega 3:6:9, makroelementy i kilka innych. O przyjemności pisać nie będę. Którekolwiek z wymienionych powyżej, z dobrym składem, jedzone łyżeczką wprost ze słoika to sama radość ;)

Komentarze do wpisu (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

Zaloguj się

Blog wpisy

GMO - bać się czy nie?


Ten straszny GLUTEN

czytaj całość »

Zielonyspichlerz.pl - sklep stacjonarny

czytaj całość »

Blog chmura tagów

Powered by Shoper.pl | Designed by ANNA KALLAS STUDIO | Make by SWIM
Sklep internetowy Shoper.pl